Voedingsadvies op maat voor uw paard of pony

Goed voer is ten alle tijde belangrijk voor een paard, naast voldoende en goed ruwvoer speelt krachtvoer ook een grote rol. Het maakt hierbij niet uit of je recreatie ruiter bent, actief bent in de sport, of je een paard hebt voor de fokkerij.

Het is echter vaak moeilijk om de juiste keuze te maken wat voor voer en/of supplement het beste bij jouw paard past, vooral wanneer het paard een aandoening heeft. Höveler wil je graag helpen bij deze keuze! Doordat Höveler een ruim assortiment krachtvoeders en Equinova supplementen heeft, hebben we voor ieder paard geschikt voer.

Hoe werkt het?

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in. Wanneer we rekening moeten houden met eventuele bijzonderheden, kan dat in het vakje opmerkingen worden aangegeven. Nadat wij het formulier hebben ontvangen gaan wij zo snel mogelijk aan de slag en zullen we per mail het voedingsadvies toesturen. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om bij je langs te komen om je paard/pony te bekijken en het voedingsadvies te bespreken.

Voedingsadvies op maat

Algemene voedingstips

 

De herfst is het jaargetijde van hoesten, ook bij paarden

De dagen worden korter, het wordt kouder buiten en de paarden krijgen een wintervacht. Ook zijn er tijdens de herfst vaak paarden die moeten hoesten. Hoe komt dat?

Het immuunsysteem van het paard wordt tijdens de vachtwisseling vaak zwakker. Koude nachten, regen en wind, stimuleren de opkomst van het hoesten. Daarnaast blijven paarden vanaf de herfst vaker binnen. Niet alle paarden staan in goed geventileerde stallen en ramen en deuren blijven vaak dicht, waardoor de paarden sneller last zullen hebben van de ammoniakgeur. Deze stofdeeltjes komen in de luchtwegen terecht en wekt irritaties op zodat het afweer- en immuunsysteem zwakker wordt. Goede ventilatie is daarom belangrijk! Let hierbij wel op dat je paard niet in de tocht komt te staan, dat zorgt namelijk voor dezelfde gevolgen.

Om een goede basis te creëren is een goede voerkeuze ook van essentieel belang. De KräuterMüsli kan in dit jaargetijde gevoerd worden ter preventie en om de luchtwegen te ondersteunen. Deze muesli is een goede aanvulling voor paarden met ademhalingsproblemen en voor paarden die weinig tot niet in de wei komen. De KräuterMüsli bestaat uit 16 natuurlijke kruiden die het afweersysteem versterkt en de slijmvliezen in de luchtwegen ondersteunden.

Wanneer je paard al hoest kan je de kruiden kuur Broncho-Fit geven.  Deze kruiden bevatten ontstekingsremmende eigenschappen om de irritatie van de luchtwegen te verhelpen.

Bij hardnekkig slijm en aanhoudende hoest adviseren wij de Broncosecrin van Equinova. Ook de Broncosecrin bevat ontstekingsremmende eigenschappen. Daarnaast bevat het extra vitaminen waardoor het immuunsysteem sterker wordt.

×