De herfst is het jaargetijde van hoesten, ook bij paarden

De dagen worden korter, het wordt kouder buiten en de paarden krijgen een wintervacht. Ook zijn er tijdens de herfst vaak paarden die moeten hoesten. Hoe komt dat?

Het immuunsysteem van het paard wordt tijdens de vachtwisseling vaak zwakker. Koude nachten, regen en wind, stimuleren de opkomst van het hoesten. Daarnaast blijven paarden vanaf de herfst vaker binnen. Niet alle paarden staan in goed geventileerde stallen en ramen en deuren blijven vaak dicht, waardoor de paarden sneller last zullen hebben van de ammoniakgeur. Deze stofdeeltjes komen in de luchtwegen terecht en wekt irritaties op zodat het afweer- en immuunsysteem zwakker wordt. Goede ventilatie is daarom belangrijk! Let hierbij wel op dat je paard niet in de tocht komt te staan, dat veroorzaakt dezelfde gevolgen.

Om een goede basis te creëren is een goede voerkeuze ook van essentieel belang. De KräuterMüsli kan in dit jaargetijde gevoerd worden ter preventie en om de luchtwegen te ondersteunen. Deze muesli is een goede aanvulling voor paarden met ademhalingsproblemen en voor paarden die weinig tot niet in de wei komen. De KräuterMüsli bestaat uit 16 natuurlijke kruiden die het afweersysteem versterkt en de slijmvliezen in de luchtwegen ondersteunen.

Wanneer je paard al hoest kan je de kruiden kuur Broncho-Fit geven. Deze kruiden bevatten ontstekingsremmende eigenschappen om de irritatie van de luchtwegen te verhelpen.

Bij hardnekkig slijm en aanhoudende hoest adviseren wij de Broncosecrin van Equinova. Ook de Broncosecrin bevat ontstekingsremmende eigenschappen. Daarnaast bevat het extra vitaminen waardoor het immuunsysteem sterker wordt.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord